Un treball de Grau analitza HibriturSelva i el potencial turístic dels esdeveniments de la Selva

caixa_matancaCelleraLa Cinta Rosell ha presentat el seu Treball Final del Grau en Turisme de la Universitat de Girona, que porta per títol Xarxes organitzatives; el cas d’HibriturSelva. En la seva recerca analitza el projecte HibriturSelva desde la perspectiva de les xarxes organitzatives, i planteja noves oportunitats del projecte al voltant dels esdeveniments culturals de la comarca de la Selva. L’autora posa de manifest que les fires, les festes populars i les diferents manifestacions culturals constitueixen un repertori molt ric, arrelat i viu a la comarca, que pot contribuir al seu desenvolupament turístic.

El treball conté un apartat amb fitxes descriptives dels principals esdeveniments comarcals i una secció de discussió al voltant de la creació de grups de treball d’HibriturSelva vinculats a aquesta temàtica.

L’autora fa un breu resum del seu treball:

CintaRosellTradicionalment, es consideren xarxes organitzatives aquelles relacions socials formals i informals que donen forma a les activitats de col·laboració entre agents institucionals, representants de la indústria i membres de la societat civil. En un moment com l’actual, en el qual el model turístic tradicional necessita renovar-se per actualitzar-se, aquestes agrupacions d’agents són cada vegada més efectives i interessants per aconseguir aquest objectiu. És un pas imprescindible en el camí cap al desenvolupament de destinacions turístiques més innovadores i adaptades a les necessitats dels nous turistes. Les fires, festes i tradicions actualment poden considerar-se una eina molt interessant per posar en valor el potencial turístic d’un territori a través dels seus valors identitaris i l’autenticitat. És per això que aquest treball pretén estudiar la posada en comú d’agents de la comarca de la Selva al voltant d’una temàtica com són els esdeveniments culturals per afavorir un procés de desenvolupament comarcal integrador i participatiu.

Des d’aquí volem agrair a la Cinta que s’hagi fixat en el nostre projecte HibriturSelva i que, amb el seu treball, hagi contribuit a posar de manifest el potencial turístic dels esdeveniments de la comarca. Si us interessa aprofundir en la recerca o conèixer el document sencer, podeu contactar amb l’autora.

 

Aquesta entrada s'ha publicat dins de HibriturSelva, Notícies i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.