II Fòrum de la xarxa HibriturSelva

El passat 28 de novembre va tenir lloc el II Fòrum de la xarxa HibriturSelva, l’espai de trobada anual per a la reflexió del turisme a la comarca de la Selva i que en l’edició d’enguany es va debatre sobre l’oportunitat que tenim a la Selva de poder vincular el potent focus d’atracció turística del litoral amb una oferta diferenciadora i complementària d’interior. Fruit de l’interès despertat per l’esdeveniment, al que es va superar el centenar d’assistents, reforça la idea d’establir aquest Fòrum com un espai de trobada anual de referència entorn al turisme a la Selva.

556016.jpg_gde

L’acte, que va tenir lloc al restaurant El Trull de Lloret de Mar, es va iniciar amb la benvinguda per part de l’alcalde de Lloret de Mar, Romà Codina, i del president del Consell Comarcal, Salvador Balliu, els quals varen coincidir en ressaltar la bona oportunitat que representa el fet de vincular la força turística de la costa amb les possibilitats que ofereix el centre, anant més enllà del sol i platja, i innovant en la creació de productes turístics diferenciadors.

DSC_1874

El Fòrum es va dividir en dues parts. El primer bloc, presentat per l’alcalde d’Hostalric, Josep Antoni Frias, va comptar amb tres ponències inicials d’un cas pràctic d’èxit. En primer lloc, una representant de Turisme de Tenerife, Mayte Mederos, va explicar “L’experiència de Tenerife: Puerto de la Cruz Xperience” (veure la presentació aquí), que la van seguir dos empresaris del mateix territori, primer Valerio del Rosario, de l’empresa El Cardón (veure la presentació aquí), i després, Enrique Talg, director de l’Hotel Tigaiga. Tots ells es van referir al canvi de concepció turística que ha protagonitzat Puerto de la Cruz en els darrers anys, beneficiant el turisme de tota la zona, tal i com podria passar entre el litoral selvatà i el seu interior. Seguidament, es va comptar amb la participació de José Antonio Donaire, que  va parlar sobre “Turisme i Territori” (veure la presentació aquí), oferint un continu d’idees i deixant entreveure la necessitat de reinventar-se, innovar continuament, etc.,  per tal d’esdevenir un territori més atractiu, oferint quelcom més enllà del sol i la platja. Per finalitzar aquest primer bloc, el regidor de Turisme de Lloret de Mar, Jordi Orobitg, va presentar el “Pla de Reconversió Turística de Lloret de Mar” (veure la presentació aquí), en el qual cal sumar quants més actius millor, per tal de fer la destinació més atractiva.

DSC_1908

Després de la pausa, es va iniciar el segon bloc, que va ser introduït per l’alcalde de Sant Hilari Sacalm, Albert Santaugini, que va deixar pas al tècnic del projecte HibriturSelva, Marc Corominas, a fer una petita descripció del procés que s’ha desenvolupat durant aquest any de projecte per a crear producte turístic, mitjançant la cooperació públic privada (veure la presentació aquí). Per tal d’exemplificar la feina feta, després de les explicacions es va deixar pas a que tres dels productes assessorats enguany expliquessin la seva experiència: productes al voltant de la ratafia (Xavi Amat), Oktoberfest (Jordi Pomar) i visita a la granja Mas Bes (veure la presentació aquí) (Carles Comas).

Abans de finalitzar l’acte, va tenir lloc una enriquidora taula rodona per posar sobre la taula el tema tractat durant el Fòrum. La taula va comptar amb la participació de de la Subdirectora General de Programació Turística, Carme Rubió, el gerent de la companyia Traveltec, Jordi Martí, el responsable de Lloret Turisme, Maurici Carbó, el cofundador del parc La Selva de l’Aventura, Emmanuel Grymonpré, i el vicepresident de la Mesa Empresarial de Turisme de Lloret de Mar, Enric Dotras. La taula, que va ser moderada per Luis Falcón, va servir per copçar l’interès mutu per part de tots els integrants de la taula, que pertanyen a diferents perfils: agències receptives, administració, empreses d’activitats d’interior i hotelers de la costa.

Podeu veure més fotografies del Fòrum i també un vídeo-resum de l’esdeveniment.

Aquesta entrada ha esta publicada en HibriturSelva, Jornades, Notícies. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

12 + ten =