Presentació d’HibriturSelva a la trobada de projectes innovadors de la Galera

IMG_20141120_094251Aquest dijous, 20 de novembre, hem tingut ocasió de presentar el projecte HibriturSelva al Fòrum de projectes innovadors i experimentals organitzat per la Mancomunitat Taula del Sénia a la Galera (el Montsià).

La trobada, que va tenir lloc al Viver d’Empreses de la Galera, va reunir diferents ponències i espais de debat al voltant del paper de la innovació en l’àmbit del desenvolupament local.

Durant la sessió, Marta Cañellas (responsable de l’àrea de nous jaciments d’ocupació del SOC) va abordar el paper clau que juga la innovació en les polítiques actives d’ocupació per fer front als reptes que planteja la situació actual. Així mateix, en el transcurs del matí vam tenir l’oportunitat de conèixer i compartir de primera mà diferents projectes catalans vinculats a la innovació i al desenvolupament local, molts d’ells sorgits entorn de la línia de programes innovadors i experimentals impulsada pel SOC:

  • OLIVAT, desenvolupament local al voltant dels Olis Varietats Tradicionals del Territori del Sénia
  • Cresol, cooperativa de solucions energètiques locals
  • Innoactiva, impuls i innovació rural a la Conca de Barberà i Priorat
  • Marésmés, impuls i innovació del sector nàutic i marítim del Maresme
  • HibriturSelva, xarxa de col·laboració per a projectes turístics innovadors

El torn de debat amb el públic assistent va arrodonir una sessió que va permetre posar sobre la taula alguns elements comuns a totes aquestes iniciatives, com són: la necessitat de concertació territorial, la diferenciació dels territoris en base als seus recursos, l’indispensable col·laboració públic-privada, la creació de xarxes de col·laboració, la innovació de processos i productes, etc.

Després de la clausura per part d’Olga Capmany (Directora General del SOC) i Marian Muro, (Directora General de Turisme), els companys de la Mancomunitat Taula del Sénia ens van mostrar les espectaculars i oliveres mil·lenaries del seu territori en una visita al Museu Oliveres Mil·lenaries de l’Arion.

farga

Foto: www.tauladelsenia.org

Aquesta entrada ha esta publicada en HibriturSelva, Jornades, Notícies. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

18 − 6 =