Les empreses i la FP: fent ruta!

El passat 14 de novembre HibriturSelva va organitzar una activitat per posar en contacte a professors de Formació Professional i empresariat turístic de la Selva, iniciant un procés per introduir transversalment el vector turístic a les especialitats de formació professional de la nostra comarca. A la jornada hi varen participar 29 professors de 10 centres de Formació Professional diferents.

hibriturselva102

L’activitat va consistir en una ruta connectant els tres municipis col·laboradors d’HibriturSelva (Hostalric, Sant Hilari Sacalm i Lloret de Mar)  on es va provocar el contacte entre els professors participants i diferents empresaris del sector turístic de la comarca. L’objectiu era aconseguir que el sector educatiu i el sector empresarial turístic establissin dinàmiques de reflexió i de treball que repercutissin en implementacions a l´aula durant la formació impartida a la Formació Professional.

hibriturselva076

Entre les empreses participants hi va haver el Balneari Font Vella, El Vilar Rural, Sant Hilari Aventura, l’Hotel Ripoll, l’Hostal Torras, El Racó d’en Serrallonga,  l’Hotel Anabel, Evenia Olympic Resort, l’Associació de comerciants de Lloret o el Gremi d’hostaleria de Lloret. I, entre els instituts participants, hi va haver IES Santa Coloma de Farners, l’IES s’Agulla de Blanes, l’IES Montilivi de Girona, l’IES Serrallarga de Blanes, l’IES Montsoriu d’Arbúcies, l’IES Vallvera de Salt, l’IES Ramón Coll i Rodés de Lloret, l’IES Rafael Campalans d’Anglès i l’IES Rocagrossa de Lloret.

hibriturselva125

Entre els aspectes que es van posar e manifest, es va detectar que tant a la Selva interior com al litoral el coneixement dels idiomes és bàsic i que encara existeix un dèficit al mercat laboral en aquest àmbit; d’altra banda es va insistir en la necessitat de formar professionals amb perfils amb flexibilitat, polivalència i motivació; es va constatar l’interès de formadors i empresaris a apropar les necessitats d’uns i altres a favor d’un millor encaix formatiu-laboral, etc. En tots els casos, la valoració de la possibilitat de realitzar pràctiques en empreses amb alumnes va ser molt ben acollida pels empresaris. L’activitat va finalitzar amb una molt bona valoració de tots els participants, tant professors, com empresaris, com la pròpia organització.

hibriturselva146Cliqueu aquí per accedir a més imatges de l’activitat.

Aquesta entrada ha esta publicada en Formació, HibriturSelva, Jornades, Notícies. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

4 × 2 =