Primeres propostes dels laboratoris d’innovació de l’HibriturSelva

Els dies 6 i 8 de maig han tingut lloc dues reunions dels laboratoris d’innovació del projecte HibriturSelva. L’objectiu d’aquestes reunions és proposar projectes concrets de productes i/o serveis turístics susceptibles de ser incorporats a l’oferta turística comarcal. Us fem un petit resum de les dues reunions a continuació.

        DSC_0840                        DSC_0844
 
LAB-Vescomtat
Concretament, el dia 6 de maig es va reunir el LAB-Vescomtat, un grup creat al voltant del potencial que representa el Vescomtat de Cabrera a la comarca de la Selva i que busca com es pot aprofitar aquest fet per a generar propostes turístiques innovadores. La reunió va servir per informar de l’estat d’alguns temes més genèrics, com poden ser activitats com la que tindrà lloc els propers 19 i 20 de juny al Castell de Montsoriu (commemoració dels 650 anys de la mort de Bernat de Cabrera), o el treball al voltant de la creació d’una marca.
D’aquesta reunió en va sortir un equip per a desenvolupar un producte turístic concret consistent en combinar un àpat en un restaurant i una visita al Castell.  En funció del treball del grup, fins i tot aquesta proposta es pot ampliar amb una activitat tipus de taller de ceràmica en una empresa de Breda. Així mateix, de la reunió també en varen sorgir tres propostes més, que requereixen un grau més de concreció, i que van des de realitzar alguna activitat al voltant de Bernat de Cabrera a Breda, organitzar activitats audiovisuals tipus concerts en elements del patrimoni del Vescomtat  o concretar un paquet conjunt entre els 4 municipis més representatius del Vescomtat a la Selva.
Podeu consultar les propostes sorgides de la reunió a la plataforma hibriturselva.
 
LAB-Ratafiatur
Per una altra banda, el dia 8 de maig va tenir lloc la reunió del laboratori Ratafiatur, un grup que té la ratafia com a motor de totes les seves propostes turístiques. En aquesta reunió es va poder observar com algunes de les propostes sorgides durant el treball realitzat el 2013 ja estan donant els seus fruits enguany, alhora que es continua percebent com la ratafia és per la comarca un element molt identitari.
De la reunió en varen sorgir fins a 8 propostes de projectes, el primer dels quals ja ha estat executat en la seva primera edició: 1r mercat de les herbes de la ratafia (3 i 4 de maig, Santa Coloma de Farners). D’altra banda, es varen proposar altres projectes en els que es vol treballar, com la realització d’una carta de ratafies, la creació d’un paquet anomenat talleret de la ratafia, l’organització d’unes jornades gastronòmiques de la ratafia, creació d’una xarxa de camins de la ratafia, explotació de l’itinerari urbà “Univers de la ratafia”, organització d’un festival folk ratafia o visita a un obrador de cervesa artesanal i vincular-ho amb la ratafia.
Podeu consultar les propostes sorgides de la reunió a la plataforma hibriturselva.
Durant les properes setmanes tindran lloc les reunions de la resta de laboratoris.  Si hi esteu interessats, podeu consultar el calendari de reunions a la plataforma hibriturselva.

Aquesta entrada ha esta publicada en HibriturSelva, Notícies. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

3 × one =