Jornada-networking: presentació programa anual i convocatòria per a la creació de productes turístics innovadors a la Selva

Aquest dijous 10 d’abril va tenir lloc, a Santa Coloma de Farners, la jornada – networking “Programa d’innovació oberta en turisme 2014”. La jornada, en la que van assistir 61 persones, va servir per presentar la continuació del projecte HibriturSelva aquest 2014, donar a conèixer les novetats, i generar les primeres dinàmiques participatives encetades ja l’any 2013. Aquestes dinàmiques consisteixen en reunir en un mateix espai persones diferents de disciplines molt diverses, amb l’objectiu de generar propostes innovadores i híbrides, per a la creació de serveis i paquets turístics.

Imatge de les presentacions de la primera part de la jornada

La jornada es va desenvolupar en dues parts, una primera en la que l’equip tècnic va explicar el funcionament d’enguany del projecte (vegeu aquí la presentació) i una segona part en la que es van desenvolupar dinàmiques de networking entre els assistents. Si us vau perdre la jornada podeu veure’n els vídeos en aquest enllaç.

Amb la jornada, HibriturSelva ha engegat una primera fase de convocatòria de projectes, per detectar possibilitats de desenvolupament de serveis i productes turístics, que seran debatuts i analitzats en “laboratoris d’idees” (grups de treball estables) i finalment desenvolupats com a productes turístics concrets i comercialitzables per equips de projectes. Durant el networking, que va consistir en fer grups de treball temàtics on aportar idees, es varen recollir multitud de noves propostes que seran treballades durant les properes setmanes i, amb el cronograma plantejat, es preveu que a l’estiu ja apareguin els primers productes per ser incorporats a l’oferta turística comarcal.

Imatge d'un dels grups del Networking

 

Com a novetat, aquest any 2014 des del projecte s’oferiran sessions formatives i assessoraments per tal de facilitar la co-creació de paquets turístics, així com es donarà la màxima visibilitat als productes creats. Per tal d’ajustar al màxim aquestes sessions formatives, ens podeu fer arribar durant les properes setmanes totes les propostes de necessitats que teniu els empresaris a l’hora de fer paquets turístics o de fer realitat la vostra (contacte). No dubteu també a seguir tota l’actualitat del projecte mitjançant la web (www.hibriturselva.cat) o a registrar-vos a la plataforma digital per tal d’aprofitar totes les oportunitats que HibriturSelva us posa a l’abast!

Imatge del debat final

La jornada forma part del programa d’accions 2014 del projecte HibriturSelva, que vol generar un espai comú per a l’aprenentatge i la col·laboració entre persones i entitats que poden aportar valor al sector del turisme. A través de processos d’innovació oberta, el projecte promou la creació de productes i serveis creatius, intensius en coneixement i basats en la diferenciació territorial. HibriturSelva és un projecte promogut pel Consell Comarcal de la Selva, que compta amb la col·laboració de l’Associació de Turisme la Selva Comarca de l’Aigua i dels ajuntaments d’Hostalric, Sant Hilari Sacalm i Lloret de Mar, i que està finançat per fons provinents de Pressupostos Generals de l’Estat, mitjançant el Servei d’Ocupació de Catalunya, el Servicio Público de Empleo Estatal i el Fons Social Europeu, d’acord amb el Programa d’ajuts a projectes Innovadors i Experimentals (EMO/280/2013).

Aquesta entrada s'ha publicat dins de HibriturSelva, Jornades, Notícies i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

three × five =