I Fòrum de la xarxa HibriturSelva 10/12/2013

membres_xarxa_desembre_2013Aquest dimarts 10 de desembre hem celebrat el I Fòrum de la xarxa HibriturSelva en el marc d’una jornada que portava per títol “Innovació oberta i turisme: d’un sector atomitzat a un sector connectat“. 

El fòrum tenia un doble propòsit: per una banda reunir tant els membres de la xarxa HibriturSelva com altres agents interessats per compartir la feina feta els darrers mesos dins dels diferents grups de treball del projecte; i per altra banda exposar i discutir el funcionament, avenços i resultats del projecte en aquesta etapa. La jornada, que ha obert Salvador Balliu (vídeo), president del Consell Comarcal de la Selva, s’ha iniciat amb una ponència marc de Juan López Sobejano (d’Innodriven), que ens ha portat exemples inspiradors de com Innovar en turismo con pocos recursos (podeu consultar el vídeo i la presentació). DSC_1075En Josep Gesti i l’Amalio Rey s’han encarregat d’esboçar com s’ha articulat l’ecosistema obert d’innovació turística HibriturSelva, i han resumit quantitativa i qualitativament la tasca portada a terme per la xarxa des del maig (quan va arrencar la plataforma) fins al moment (podeu veure el vídeo i les presentacions: presentació Josep Gesti, presentació Amalio Rey). En aquests mesos el projecte ha comptat amb 334 participants d’arreu de la comarca de la Selva (i també d’altres comarques) que han participat a les jornades, accions formatives, grups de treball, tallers, plataforma digital, etc. S’ha fet una valoració molt positiva de l’activitat de la xarxa, especialment per la seva capacitat per crear sinergies entre empreses, i per connectar el sector turístic i la resta de sectors del territori. La jornada també ha servit per veure aspectes a millorar o a introduir de cara a les accions del projecte per a 2014.

membres2

La darrera part del matí ha estat dedicada a exposar la feina feta pels 9 grups de treball actius del projecte, que també es podia consultar a l’exposició de plafons que es va presentar. Alguns dels grups van presentar els principals avenços i resultats assolits: el grup Vescomtat (vídeo i presentació Joan Llinàs) que treballa entorn de la marca-producte del Vescomtat de Cabrera, el grup Hibritermes (vídeo i presentació Araceli Vigueras) que busca hibridacions turístiques entorn del món termal, el grup Ratafiatur (vídeo i presentació Xavi Amat) que utilitza la ratafia com a eix de nous atractius turístics, i el grup Co-rutes (vídeo i presentació Jordi Solà) que dóna suport a la creació de productes i paquets turístics que agreguen l’oferta comarcal.

grups2Carme Rubió, Subdirectora General de Programació Turística del Departament d’Empresa i Ocupació ha fet la cloenda de la jornada (vídeo), destacant la singularitat d’aquesta iniciativa que  ha merescut el suport del SOC i del Fons Social Europeu dins del Programa d’ajuts a Projectes Innovadors i Experimentals (Ordre EMO/312/2012).

Podeu veure més fotos de la jornada en aquest enllaç.

 

Aquesta entrada s'ha publicat dins de HibriturSelva, Jornades, Notícies i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

11 + nine =