Jornada HibriturSelva: Innovació oberta i turisme (10/12/2013)

HibriturSelva_10des

Innovació oberta i turisme: d’un sector atomitzat a un sector connectat.
I Fòrum anual de la xarxa HibriturSelva
Balneari Termes Orion, Santa Coloma de Farners – 10 de desembre de 2013

Presentació :

La innovació oberta, col·laborativa, és una oportunitat per a les PIME i microempreses turístiques com a via per millorar la seva oferta. En aquest context, HibriturSelva és una iniciativa en què col·laboren tant agents turístics tradicionals (allotjament, restauració, activitats…) com persones d’àmbits transversals (art, cultura, tecnologia, natura, esport, gastronomia, xarxes socials…) per obtenir productes i serveis turístics innovadors basats en el talent i la singularitat territorial.

El maig de 2013 s’obria la Plataforma HibriturSelva que és l’espai on aquests agents poden interactuar i on disposen d’eines per al treball col·laboratiu (grups, tallers d’hibridació, eines digitals). Actualment la xarxa reuneix més de 225 membres i té oberts 9 grups de treball per abordar projectes d’innovació col·laborativa en temàtiques tan diverses com la interacció entre art i turisme, la ratafia com a vector turístic, l’esport, el Vescomtat de Cabrera, el turisme gastronòmic, la hibridació en termalisme, la identitat digital, l’educació o la creació de paquets entre micro-oferta experiencial.

Aquesta trobada servirà per resumir el que s’ha fet en aquesta primera etapa del projecte, compartir informació sobre el funcionament de la xarxa, fomentar noves connexions i oportunitats de col·laboració entre els assistents, i visibilitzar les noves oportunitats turístiques detectades i les accions proposades per a 2014.

Dirigida a:

La jornada està dirigida tant a les persones que ja són membres de la xarxa HibriturSelva, com als agents del sector turístic i a les empreses i professionals d’altres sectors interessats a col·laborar o a informar-se del seu funcionament. És una trobada oberta que dóna la benvinguda a tothom que estigui interessat en la innovació oberta, les xarxes de col·laboració i la dinamització del territori.

Programa:

09.00h Recepció i lliurament de documentació
09.30h Benvinguda i obertura de la jornada. Salvador Balliu, President del Consell Comarcal de la Selva (vídeo)
09.40h Ponència marc: Innovar en turismo con pocos recursos. Ejemplos para inspirarte. Juan López Sobejano (Innodriven) (vídeo; presentació)
10.20h HibriturSelva: articulant un ecosistema obert d’innovació turística. Amalio Rey (eMOTools) i Josep Gesti (Consell Comarcal de la Selva) (vídeo; presentació Josep Gesti, presentació Amalio Rey)
11.00h Torn de preguntes i debat
11.15h Pausa-cafè
11.45h Experiències de co-innovació en turisme a la Selva (experiències dels grups de treball HibriturSelva): el grup Vescomtat (Joan Llinàs: vídeo; presentació), el grup Hibritermes (Araceli Vigueras: vídeo; presentació), el grup Ratafiatur (Xavi Amat: vídeo; presentació), el grup Co-rutes (Jordi Solà: vídeo; presentació).
12.45h Torn obert de preguntes i debat
13.15h Cloenda. Carme Rubió, Subdirectora General de Programació Turística (Departament d’Empresa i Ocupació) (vídeo)

Durant tota la jornada hi haurà un espai a disposició dels assistents que vulguin deixar fulletons/informació/targes sobre productes, serveis o iniciatives turístiques que vulguin donar a conèixer.

Hi haurà una exposició de pósters dedicats al treball efectuat per cadascun dels grups del projecte HibriturSelva.

Inscripcions:

La jornada és gratuïta però cal fer la inscripció a www.hibriturselva.cat/formulari o al tel. 972842161 (ext. 148)

 

 

Aquesta entrada ha esta publicada en HibriturSelva, Jornades, Notícies. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

nineteen + fifteen =