SportSelva i HibridArt: dos nous grups entren en escena a HibriturSelva

bttx4Aquest mes d’octubre han començat a caminar dos nous grups a HibriturSelva: el grup SportSelva (que vincula esport i turisme) i el grup HibridArt (hibridació art-turisme).

De fet hem de dir que tots dos grups són a la plataforma digital des de fa alguns mesos, però ha estat ara que s’han fet les primeres trobades presencials.

 

El grup SportSelva es va veure les cares el passat 22 d’octubre en una trobada que va aplegar tant persones vinculades a l’organització d’esdeveniments esportius de la comarca (clubs, ajuntaments, empreses d’activitats esportives, etc.), com persones lligades a l’àmbit dels serveis turístics (allotjament, hostaleria, activitats d’oci…). La trobada va posar de manifest l’evident potencial que té l’esport selvatà d’esdevenir un actiu turístic, en una comarca que és capdavantera en l’organització de proves, competicions i esdeveniments esportius que mobilitzen al seu voltant una enorme quantitat d’esportistes, acompanyants, famílies i, en definitiva, persones que visiten el territori moguts per l’esport.

Es va acordar seguir treballant en l’àmbit esport-turisme i es va proposar explorar diferents línies de treball com poden ser:

  • Creació de producte al voltant dels principals esdeveniments esportius que recollirà el portal que està posant a punt el Consell Esportiu de la Selva
  • Treballar productes concrets per al públic turístic allotjat a la zona litoral, en co·laboració amb receptius, operadors, hotels…
  • Creació d’un nou esdeveniment (ruta/cursa/prova…) de mar i muntanya que abarqui un territori ampli de la comarca

 

10472244306_35b38d5ef7_bEl grup HibridArt, que es va trobar també el dia 22, va aconseguir reunir al voltant de la taula una representació interessantíssima d’algunes de les manifestacions artístiques-culturals que es donen a la comarca (i fora de la comarca): escultura, poesia, dansa, pintura, narrativa, teatre, fotografia, música, TV, etc; i també agents del món de l’allotjament, del disseny gràfic, de les activitats d’oci… Es partia de la premissa que l’art podia impregnar moltes activitats turístiques per donar-los un caire diferencial, de la mateixa manera que l’art es podia valer de la dimensió turística per arribar a nous públics o noves maneres de crear.

A més de “descobrir” la diversitat i qualitat de les propostes artístiques representades al grup, la trobada va servir per posar de manifest que aquella només era la punta de l’iceberg i que la comarca atresora una gran quantitat d’artistes i d’esdeveniments artístics-culturals que són poc coneguts, fins i tot entre els propis col·lectius d’artistes. En aquest sentit, es va proposar de treballar, com a tasca prèvia, en un inventari col·laboratiu d’artistes i d’esdeveniments artístics-culturals, que servís de base per després plantejar possibles interessos creuats amb el turisme. Aquest inventari, que es pot treballar des de la pròpia plataforma digital d’HibriturSelva, de ben segur també interessarà als altres grups del projecte que poden trobar en l’art una font d’hibridació per crear noves propostes turístiques.

Si en voleu saber més coses o us hi voleu afegir us recomanem que visteu les pàgines corresponents a la plataforma HibriturSelva: grup SportSelva i grup HibridArt

 

Aquesta entrada s'ha publicat dins de HibriturSelva, Notícies i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

twenty + 5 =