Visita, aprèn i viu el món agrari i de la llet (Mas Bes)

Mas BesLa Granja Mas Bes és una explotació ramadera familiar situada a Salitja, dins el municipi de Vilobí d’Onyar. Vam començar a mitjans del segle XX amb 4 vaques. Des d’aleshores no s’ha comprat cap més animal, sinó que els més de 1.000 caps de bestiar són fruit de la recria millorant així la genètica. Formem part d’ATO Natura®, una marca de llet del mercat que garanteix una total traçabilitat i que es produeix únicament a 7 granges catalanes.

Has vist néixer un vedell? Saps què mengen? Mas Bes ofereix una visita guiada per les instal·lacions per ensenyar-vos el cicle de vida de les vaques, com s’alimenten i es munyen per fer la llet ATO Natura® amb el seu sabor característic i conèixer com es treballa a la granja amb la projecció d’un vídeo que recull les diferents feines que s’han de fer als camps i dins la granja per mantenir la qualitat de la llet.

L’entorn agrari és ideal per ensenyar als menuts la importància d’una correcta alimentació. Mas Bes ofereix uns tallers d’educació nutricional a càrrec d’una dietista-nutricionista, per tal de completar les visites escolars.

  • Saps què és la piràmide dels aliments? I quins aliments no poden faltar en un esmorzar?
  • Saps perquè és important prendre cada dia làctics?

Tot això i molt més ho podreu aprendre amb uns tallers i jocs educatius.

La Granja disposa d’una sala d’actes i conferències en la qual es poden realitzar diferents activitats: congressos professionals del sector agrari, xerrades, exposicions, etc.

Mas BesTambé podràs aprendre sobre energies renovables: Mas Bes té una planta de biogàs que genera energia elèctrica. I en què consisteix una planta de biogàs? Amb poques paraules: Les vaques fan moltes dejeccions al llarg del dia i aquestes un cop fermentades fan el gas metà que serveix com a combustible per fer funcionar un motor generant energia elèctrica. Aquesta Planta de Biogàs, es va posar en acció l’onze de setembre de 2011.

A part, la granja té en funcionament dos cases de Turisme Rural situades a Vilobí d’Onyar: Can Bes i La Coma Vella. Tots els nostres allotjats els obsequiem amb una visita guiada a la nostra explotació de vaques de llet, una visita 100% agroturisme, on veuen el funcionament de la granja, des que neix una vaca fins que comença a donar llet, l’alimentació del bestiar, la planta de biogàs i acabem amb un “DVD inèdit” de la granja. També tenim altres animals: burros, oques, ànecs, conills i gallines.

A la granja també podràs conèixer la maquinària i eines antigues que utilitzaven els nostres avis per treballar la terra i recollir els farratges i cereals.

Dades de contacte:
Agropequària Mas Bes de Salitja: Mas Bes, bústia 3 – 17184 Salitja
Tel. 972 47 30 47 / Blog: www.masbes.com / Facebook: https://www.facebook.com/LaComaVella / Web: www.lacomavella.com

Sobre l’autor:
Mas BesJoan, Núria, Maria i Carles són les dues generacions que actualment porten l’empresa agrària Mas Bes situada a Salitja. Es dediquen a la producció de llet ATO Natura amb una granja adequada a visites i tenen tres allotjaments de Turisme Rural.

 

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Experiències, HibriturSelva i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.