La plataforma HibriturSelva: espai obert per innovar en turisme

hibriturselvacatLa plataforma HibriturSelva és el suport digital de l’ecosistema d’innovació turística que es va configurant a la comarca de la Selva. A banda de les funcionalitats pròpies de l’espai web (notícies, agenda, documentació, contacte, xarxes socials, experiències…) la plataforma incorpora un espai de treball que constitueix el nucli digital de la iniciativa HibriturSelva.

La plataforma, que és d’accés lliure i gratuït, està dirigida a totes aquelles persones que poden aportar valor al sector del turisme i/o que volen col·laborar en la creació de productes i serveis turístics innovadors. Això inclou tant els agents pròpiament turístics (allotjament, restauració, activitats, etc.) com totes aquelles persones que poden aportar idees, experiències i coneixements sobre elements de la comarca que es poden posar en valor turístic (art, cultura, tecnologia, educació, esport, natura, etc.).

Fidel al model d’innovació oberta que proposa, la plataforma es basa en eines de codi obert i els seus recursos són de lliure accés per qualsevol persona interessada.

Aquest espai de treball és el punt de trobada digital dels membres de la xarxa HibriturSelva (registre gratuït) i conté les eines necessàries per definir i desenvolupar iniciatives innovadores en l’àmbit turístic de la Selva. Així, a través de la plataforma es poden trobar i contactar col·laboradors per a iniciatives turístiques; es poden compartir documents, enllaços, fotografies, calendaris… El nucli d’activitat principal de la plataforma són els grups de treball, que reuneixen a diferents membres de la xarxa entorn d’un tema, una proposta o una idea innovadora. Tenen l’objectiu de generar productes o serveis turístics molt creatius i innovadors a partir de la col·laboració i la “hibridació” de les idees i coneixements dels diferents membres. Com diu el seu nom són grups de treball i, per tant, busquen resultats concrets, tangibles i viables.

plataforma2

Cada grup de treball disposa d’un espai diferenciat a la plataforma en què els seus membres poden trobar les eines col·laboratives que necessiten:  seguiment de l’activitat del grup, calendari, fils de discussió, fotos, documentscompartits, enllaços, pàgines de grup, etc. L’activitat del grup “digital” complementa les trobades presencials (reunions de treball, tallers d’hibridació) i permet al grup fer bona part de la feina on-line.

En aquest moment hi ha diferents grups actius a la plataforma que treballen la creació de productes i serveis turístics al voltant de temes tant diversos com: art i turisme, la ratafia, el Vescomtat de Cabrera, esport i turisme, gastronomia, productes litoral+interior, termalisme híbrid, educació i turisme, etc. Qualsevol membre de la xarxa pot crear nous grups amb noves propostes.

Us interessa la innovació oberta? Teniu aportacions de valor per al turisme de la Selva? La vostra empresa busca innovar en aquest sector?  Feu-vos membres de la plataforma i posem fil a l’agulla!

 

Aquesta entrada s'ha publicat dins de HibriturSelva, Notícies i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

5 + 6 =