Taller RatafiaTur: hibridant turisme i ratafia

BNCWDepCYAAeS9d.jpg_largeAquest dimarts, 18 de juny, ha tingut lloc a Santa Coloma de Farners el primer taller d’hibridació del projecte HibriturSelva, que en aquesta ocasió ha estat dedicat a les potencialitats turístiques entorn de la ratafia, una beguda emblemàtica a la comarca de la Selva.

Aquests tallers utilitzen la metodologia de la “hibridació” que consisteix a reunir agents d’àmbits molt diferents per arribar a propostes molt creatives sobre la temàtica proposada. L’objectiu dels tallers del projecte HibriturSelva és generar propostes de col·laboració que puguin convertir-se en productes i serveis turístics innovadors. Així, al taller RatafiaTur (fotos) s’hi van reunir persones vinculades a temes tan diversos com les entitats del mon ratafiaire, la història, l’enginyeria, l’etnobotànica, l’allotjament rural, la dinamització cultural o les aplicacions per a mòbils.

La trobada va permete definir diverses propostes de productes turístics vinculats a la ratafia que ara es treballaran grup RatafiaTur que s’ha creat a la plataforma digital HibriturSelva. Aquest portal web, que és gratuït i obert, ofereix eines per al treball col·laboratiu de creació de productes turístics Hi participen tant agents turístics (allotjament, gastronomia, activitats, agències…) com persones del món de la cultura, de la comunicació, de les arts, de les tecnologies, de la història, del medi ambient, de la ciència, de l’educació, etc., amb el denominador comú de l’interès per posar en valor la comarca de la Selva.

Tot just mig mes després de la seva presentació, la plataforma ja s’acosta al centenar de membres i compta amb 12 grups de treball al voltant de les diferents oportunitats detectades en les entrevistes i trobades fetes dins del projecte. Així, per exemple, hi ha grups treballant en la hibridació del turisme amb l’art, la gastronomia, el món esportiu, la comunicació social, el Vescomtat de Cabrera, etc.

 

Aquesta entrada s'ha publicat dins de HibriturSelva, Notícies, Tallers i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

19 + four =