Desenvolupament d’ecosistemes digitals (Oportunitats de col·laboració en turisme – 03)

digitalHi ha moltes oportunitats d’innovació (i de projectes d’hibridació) en el disseny i desplegament de veritables “ecosistemes turístics digitals”, que van més enllà de l’objectiu de màrqueting, i que poden ajudar a integrar tota l’oferta d’un territori d’una manera amigable i atractiva.

Calen portals web que funcionen com agregadors de l’oferta turística del territori, però que ho facin respectant els estàndards més alts de qualitat, amb plataformes multi-idiomes i amb continguts dinàmics que s’adaptin a audiències exigents.

És una prioritat el desenvolupament de versions d’aquests agregadors digitals per a dispositius mòbils, perquè la recerca d’informació turística amb alts ràtios de conversió sol ser contextual, i això exigeix ​​que aquests continguts estiguin disponibles en suports tipus smartphones.

Les guies digitals que tenen èxit són aquelles que tenen una forta identitat i significat, que ofereixen continguts de qualitat i molt dinàmics.

Els agregadors digitals han de servir a diferents nivells, tant a escala comarcal per reforçar la identitat turística del territori, com a escala local, per aglutinar l’oferta disponible al voltant dels nuclis més importants de la Selva.

L’interès que suscitin aquests portals agregadors dependrà, en gran mesura, de la qualitat i actualitat dels continguts, un requisit que només es pot aconseguir si es creen equips multidisciplinaris per a la seva gestió, amb la finalitat de que es cuidin tots els aspectes i l’enfoc del territori sigui integral.

Aquesta entrada pertany a la sèrie de 12 articles sobre oportunitats de col·laboració en turisme a la comarca de la Selva detectades durant les entrevistes, diagnosis i tallers del projecte HibriturSelva que han servit de base per a l’informe HibriturSelva.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Diagnosi turística, HibriturSelva, Notícies i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

2 × 1 =