Publicat l’informe HibriturSelva

Noticia_3_Publicado InformeUs anunciem la publicació de l’informe HibriturSelva, el primer document de treball del projecte amb els resultats obtinguts en la primera fase de diagnosi del projecte.

Aquest informe pretén servir de punt de partida per a la reflexió col·lectiva entre els agents del territori sobre els nous reptes de col·laboració per innovar que té el sector turístic de la comarca de la Selva.

Inclou una breu anàlisi de la situació de partida, una primera aproximació a les oportunitats d’innovació que s’han detectat, una proposta preliminar de possibles projectes que es poden impulsar per l’ecosistema d’agents, així com algunes pistes que ajuden a millorar els eixos de valorització de l’oferta turística comarcal en base a valors territorials genuïns.

El document s’ha elaborat fonamentalment a partir de quatre fonts:

  • Més de 30 entrevistes en profunditat realitzades a agents de la comarca de la Selva, que han ajudat a detectar oportunitats d’innovació i a identificar el talent rellevant del territori que s’està convidant a participar a la xarxa HibriturSelva. Aquestes persones han estat escollides buscant el màxim de diversitat de sectors i professions, per recollir punts de vista i recomanacions de com co-dissenyar l’ecosistema.
  • Taller d’Empreses turístiques: al mes de març es va convocar un taller amb empreses del sector turístic de la Selva perquè ajudessin a identificar els desafiaments i problemes de naturalesa multidisciplinària que més necessiten d’iniciatives de col·laboració.
  • Taller de formació d’hibridadors-facilitadors: a l’abril es va desenvolupar un taller amb un grup de més de 20 persones que es van convidar per les seves inquietuds de treball en xarxa, la seva implicació territorial i la riquesa que poden aportar en la recerca de connexions amb altres agents.
  • Informes i publicacions: També es van consultar informes i estudis realitzats anteriorment sobre el turisme de la comarca i de la Costa Brava.

El projecte HibriturSelva busca articular un sistema de treball que incorpori la innovació oberta a l’àmbit turístic de la Selva, i està dirigit a les PIME i a la resta d’agents del territori que poden aportar valor a través de propostes de col·laboració creatives.

Pots baixar-te una còpia en PDF de l’informe: versió en català / versión en español

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Diagnosi turística, Notícies, Publicacions i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

fifteen − 9 =