Formant “hibridadors” per al turisme de la Selva

2013_04_04 05Aquest mes d’abril ha tingut lloc un doble taller al voltant de la innovació oberta i la hibridació aplicada al turisme. A més de formar-se en aquests aspectes, aquest grup de més de 20 persones constitueix una avançada en la creació de la xarxa de col·laboració del projecte HibriturSelva. Així, durant els dos dies del taller es va treballar per ampliar les adhesions al projecte, trobar i captar talent latent al territori, i identificar projectes o iniciatives amb potencial per convertir-se (gràcies a la col·laboració) en bones oportunitats.

La primera sessió (4 abril), amb un caràcter més teòric, tenia per objectius:

  • Explicar conceptes relacionats amb la Innovació Oberta i les dinàmiques de col·laboració basades en ecosistemes.
  • Formar els assistents en habilitats per generar “connexions improbables” i en lògiques d’hibridació que ajudin a detectar oportunitats d’innovació multidisciplinària i intersectorial.
  • Compartir exemples d’innovació basats en lògiques d’hibridació que poden ajudar a potenciar nous productes i serveis en el turisme
  • Crear un grup, amb els participants interessats, que ajudi a llançar i consolidar la xarxa de l’Hibritur Selva i, sobretot, a identificar i mobilitzar agents clau dins del territori per impulsar iniciatives de col·laboració entre ells.

Tal com es va comentar en aquesta sessió, els perfils que busquem integrar a la xarxa HibriturSelva són :

  1. Persones que tenen una bona predisposició a col·laborar i a fomentar valors de col·laboració [“APASSIONATS“].
  2. Persones que compten amb bones xarxes de contactes per formar la “meta-xarxa” o “xarxa de xarxes” [“PERSONES-NODES“].  
  3. Persones que provenen d’una varietat de sectors i professions per estimular lògiques d’hibridació i provocar mescles interessants i creatives [“IMPROBABLES“].
  4. Periodistes, blocaires, gent ben informada i molt activa a les xarxes socials [“INFLUENTS“].

La segona sessió (17 abril) tenia un caràcter més pràctic i pretenia identificar talent latent al territori que podríem atreure la xarxa HibriturSelva, elaborar una cartografía col·laborativa de les iniciatives i oportunitats de turisme experiencial i creatiu que hi ha al territori i valorar propostes de projectes a impulsar des HibriturSelva.

2013_04_17 16Fruit d’aquesta sessió, es va obtenir un llistat de més de 35 nous agents a convidar per a la xarxa HibriturSelva i de més de 30 esperiències turístiques singulars actuals o potencials que es poden trobar a la Selva.

Podeu veure aquí les fotos del la primera sessió (4 abril)  i de la segona sessió (17 abril)

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Formació, Notícies, Tallers i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

9 + three =